Adbeco. Wat echt telt.

Audit

Een onafhankelijke controle van je jaarcijfers geeft zekerheid en inzicht. En daarmee vertrouwen. Ons gespecialiseerde controlteam kijkt of je jaarrekening een betrouwbaar en realistisch beeld geeft van de financiële positie van je bedrijf. En of het rapport voldoet aan de wet- en regelgeving. Daarbij kijken we niet alleen naar de cijfers, maar brengen we ook de primaire processen van de onderneming in kaart. En voeren we een risicoanalyse uit. Ter afsluiting van de audit krijg je van ons een controleverklaring en een managementletter (een rapport met aanbevelingen voor het management).

Soorten audits

  • Wettelijk verplichte controle van de jaarrekening
    Voor bedrijven en instellingen die wettelijk verplicht zijn om een controle van de jaarrekening te laten uitvoeren.
  • Vrijwillige controle/beoordeling van de jaarrekening
    Geeft jezelf, je klanten en andere belanghebbenden transparantie en duidelijkheid over de betrouwbaarheid en financiële positie van je onderneming
  • Overige controleopdrachten

Controle of beoordeling

Bij controle of beoordeling geeft de accountant een oordeel over een financieel overzicht. Daarbij spreekt de accountant een bepaalde mate van zekerheid met je af, namelijk: een redelijke mate van zekerheid (controle) of beperkte mate van zekerheid (beoordeling).

De beoordeling van een financieel overzicht door de accountant is een relatief nieuw product. We kiezen hier vooral in situaties waarin een beperkte mate van zekerheid voldoende is en de groottecriteria dat ook toelaten. Wij voeren meerdere van dit soort beoordelingsopdrachten uit voor onze klanten.

AFM-vergunning

Adbeco beschikt over een AFM-vergunning. Dat is een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten, die toezicht houdt op de kwaliteit van accountants.

Contact

Ben je op zoek naar een accountant voor een audit? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact op

Onze adviseurs

Pim van de Haar
Pim van de Haar

Accountant RA

Mauk van der Horst
Mauk van der Horst

Manager