IT Audit en Advies

IT-systemen worden meer en meer ingezet als onderdeel van dienstverlening naar klanten en zijn daarmee van strategisch belang. Uw klanten willen vertrouwen op uw IT-gerelateerde diensten. IT-audit richt zich op het geven van vertrouwen over informatie, informatiesystemen en –technologie.

IT is daarom ook niet meer weg te denken uit de dagelijkse bedrijfsvoering van uw organisatie. Maar IT-systemen en automatisering brengen niet alleen gemak en efficiëntie ze brengen ook nieuwe, soms onverwachte risico’s met zich mee. Niet alleen voor uw continuïteit, maar ook voor de (financiële) prestaties en reputatie van uw organisatie is het zaak om die risico’s te kennen en te beperken. Periodieke, onafhankelijke IT-onderzoeken kunnen daarbij helpen.

Overweegt u een nieuw IT-systeem en wilt u weten hoe uw primaire dienstverlening daardoor wordt geraakt? Is de huidige beheersing rondom uw IT-omgeving of binnen uw applicaties van onvoldoende niveau met een hoge controlelast tot gevolg? Of werkt u sinds kort met een nieuwe ‘cloud’ applicatie en vraagt u zich af of de privacy van klanten nog wel gewaarborgd is? Bij Adbeco kunnen we u met diverse diensten helpen om uw IT-risico’s terug te dringen tot een acceptabel niveau.

Onze diensten

  • Vaste onderdelen van onze dienstverlening zijn:
  • Inventarisatie bestaande beheersmaatregelen
  • Koppeling tussen risico’s en maatregelen (controlematrix)
  • Advies over aanvullende te definiëren en implementeren beheersmaatregelen
  • Rapportage voor het management, aandeelhouders en stakeholders

Onze aanpak
Voor ons is IT geen doel op zich, maar is het een middel dat ingezet kan worden om de prestaties, continuïteit en risicobeheersing van uw onderneming te maximaliseren. IT brengt andere risico’s met zich mee, echter door een goede aansluiting van uw IT op uw organisatie, mensen en processen, kan de interne beheersing van risico’s vereenvoudigd worden.

Bent u niet zeker van uw interne beheersing aangaande IT, informatiebeveiliging of IT en/ of heeft uw twijfels over de wijze waarop uw IT-projecten ingevuld worden? Neem direct contact op met Wilco van den Hul